Kandidati za direktora Službe za poslove sa strancima na završnom testiranju

Ž. D.
Kandidati za direktora Službe za poslove sa strancima na završnom testiranju

Sarajevo - Izbor direktora Službe za poslove sa strancima BiH ulazi u završnu fazu, a danas bi trebalo da budu obavljeni intervjui sa kandidatima koji su ispunili uslove konkursa.

Uslove za direktorsku poziciju, koja je upražnjena odlaskom Dragana Mektića na funkciju ministra bezbjednosti BiH, ispunili su Slobodan Ujić, Rade Kovač, Izet Nizam i Enes Obralija. S obzirom na to da je ta pozicija rezervisana za predstavnike srpskog naroda Obarlija, koji trenutno obavlja funkciju šefa službe za unutrašnju kontrolu u Službi za poslove sa strancima, kaže da se neće pojaviti na intervjuu.

- Nemam razloga da bespotrebno trošim vrijeme - kazao je Obarlija.

Nizam, koji je trenutno vodi Službu za poslove sa strancima, kaže da će doći na intervju.

- Na komisiji je da ocijeni kandidate, a na onima koji se dogovaraju o raspodjeli pozicija da odrede ko će voditi ovu instituciju. Ja ću ispuniti svoju dužnost - istakao je Nizam.

Imajući u vidu situaciju u fotelju direktora će Ujić ili Kovač. Ujić trenutno obavlja funkciju upravnika u Imigracionom centru, a Kovač je načelnik Sektora za operativnu podršku u Službi za poslove sa strancima i u toj instituciji je od njenog osnivanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana