Кандидати за директора Службе за послове са странцима на завршном тестирању

Ж. Д.
Кандидати за директора Службе за послове са странцима на завршном тестирању

Сарајево - Избор директора Службе за послове са странцима БиХ улази у завршну фазу, а данас би требало да буду обављени интервјуи са кандидатима који су испунили услове конкурса.

Услове за директорску позицију, која је упражњена одласком Драгана Мектића на функцију министра безбједности БиХ, испунили су Слободан Ујић, Раде Ковач, Изет Низам и Енес Обралија. С обзиром на то да је та позиција резервисана за представнике српског народа Обарлија, који тренутно обавља функцију шефа службе за унутрашњу контролу у Служби за послове са странцима, каже да се неће појавити на интервјуу.

- Немам разлога да беспотребно трошим вријеме - казао је Обарлија.

Низам, који је тренутно води Службу за послове са странцима, каже да ће доћи на интервју.

- На комисији је да оцијени кандидате, а на онима који се договарају о расподјели позиција да одреде ко ће водити ову институцију. Ја ћу испунити своју дужност - истакао је Низам.

Имајући у виду ситуацију у фотељу директора ће Ујић или Ковач. Ујић тренутно обавља функцију управника у Имиграционом центру, а Ковач је начелник Сектора за оперативну подршку у Служби за послове са странцима и у тој институцији је од њеног оснивања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана