Kandidat Saveza za promjene za gradonačelnika Banjaluke sigurni u pobjedu i promjene

Srna foto: V. Stojaković
Kandidat Saveza za promjene za gradonačelnika Banjaluke sigurni u pobjedu i promjene

Banjaluka - Kandidat Saveza za promjene za gradonačelnika Banjaluke Dragan Čavić izjavio je večeras da ova politička grupacija ulazi pobjednički u predizbornu trku i da su sigurni u njen kapacitet, sposobnosti i programsku orijentaciju, koja će 2. oktobra osigurati promjene u Banjaluci.

Čavić je rekao na konvenciji Saveza za promjene u Banjaluci da će "sve ono što se namjerava riješiti u Banjaluci biti suprotno od protivničke strane", te da će se umjesto obećanja ponuditi rješenja za veliki broj problema ovog grada.


On je naveo da je osnovni prioritet, ne samo njegovog programa, nego i stranaka iz Saveza za promjene, zapošljavanje minimalno svake godine po 1.000 radnika na području grada i da će najveći dio gradskih resursa biti usmjereno na zapošljavanje.

"Banjaluci je najpotrebnije zaposlen narod koji ima od čega da živi, da može stvarati svoju egzistenciju. Činjenica je da u Banjaluci svaki drugi mladi čovjek do 35 godina niti je imao posao, niti ga ima. Banjaluka mora stvoriti jednaku šansu svakom u ovom gradu", naveo je Čavić, koji je i predsjednik NDP-a.

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić rekao je da je "Čavić na čelu kolone koja treba donijeti promjene ne samo Banjaluci, već i Republici Srpskoj".

On je istakao da će, ako Čavić i Savez za promjene pobijede u Banjaluci, pasti aktuelna vlast u Srpskoj, dodavši da bez promjena u Banjaluci nema napretka ni u Republici Srpskoj.

Potpredsjednik SDS-a Ognjen Tadić naveo je da je Čavić "čovjek planova koji će od Banjaluke, koju su doveli do malograđanštine, napraviti gradom".

Počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić rekao je da Čavić poznaje i selo i grad i da ima kvalitetne planove za sva područija, poručivši da Banjaluka treba da bira novu vlast i da promjenama Banjaluka može postati jedan od ključnih gradova na prostoru bivše Jugoslavije.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović izrazio nesumnjivo uvjerenje u Čavićevu pobjedu i da će kao novi gradonačelnik Banjaluke popraviti stanje u ovom gradu i od Banjaluke napraviti evropski, a srpski grad.

Predsjednik Srpske radikalne stranke Republike Srpske Milanko Mihajilica naveo je da je došlo vrijeme da se mijenja, ne samo vlast u Banjaluci, već i u cijeloj Srpskoj.

Predsjednik Stranke Napredna Srpska Adam Šukalo pozvao je građane Banjaluke da daju Čaviću svoj glas, jer je jedini kandidat koji može donijeti promjene i biti gradonačelnik svih građana.

Na konvenciji su se obratili i nosioci lista odborničkih kandidata SDS-a Predrag Vulin, PDP-a Zoran Talić i NDP-a Dragan Talić sa porukama da su Banjaluci potrebne promjene u svim njenim segmentima.

Predstavljeni su i odbornički kandidati sa ove tri liste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana