Kamiondžija iz BiH pregazio zemljake dok su Srbinu popravljali auto pored autoputa u Austriji

klix.ba
Kamiondžija iz BiH pregazio zemljake dok su Srbinu popravljali auto pored autoputa u Austriji

Jedan državljanin Bosne i Hercegovine poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći na austrijskom autoputu A11, dok je još troje ljudi povrijeđeno.

Dvojica povrijeđenih su takođe iz Bosne i Hercegovine dok je treći iz Srbije.

Kako prenose austrijski mediji nesreća se dogodila kada je na njih naletio kamion za čijim volanom je takođe bio muškarac iz Bosne i Hercegovine.

Kako pišu austrijski mediji, 53-godišnji državljanin BiH zaustavio je svoj kombi pored ceste kako bi pomogao Srbinu koji se, iz nerazjašnjenih okolnosti, zaglavio sa svojim vozilom pored ceste.

Nekoliko trenutaka kasnije došlo je do tragedije. Na zaustavljeni automobil naletio je kamion kojim je upravljao 34-godišnji muškarac porijeklom iz BiH i pokupio oba vozila.

Pored njih, u nesreći su teško povrijeđena i dvojica muškaraca porijeklom iz BiH u dobi od 21 i 23 godine, ali prema policijskom izvještaju, još nije jasno u kojem su se vozilu nalazili.

O kakvoj se stravičnoj nesreći radilo govori i činjenica da je unesrećenima pomoć pružalo čak 25 vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila, a autocesta je bila u potpunosti zatvorena do kasno u noć.

Kako prenosi Klidž.ba", u nesreći je smrtno stradao 53-godišnji Šefkija Skenderović iz Bužima sa prebivalištem u Salzburgu, zbog čega su brojni Bužimljani danas u šoku, budući da se radi o velikom humanisti iz ovog grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana