Калинић: Насилно уклањање заставе најдрастичније оповргава ЗАВНОБиХ

Срна
Калинић: Насилно уклањање заставе најдрастичније оповргава ЗАВНОБиХ

Бањалука - Први предсједник Народне скупштине Републике Српске након потписивања Дејтонског мировног споразума Драган Калинић изјавио је Срни да насилно уклањање заставе Републике Српске из заједничких просторија Предсједништва БиХ у Сарајеву најдрастичније оповргава ЗАВНОБиХ и политичку тезу да је “БиХ и муслиманска и српска и хрватска и обрнуто”.

Калинић је нагласио да је “најбољи одговор на питање зашто Република Српска не слави 25. новембар као свој празник стигао јуче управо из Предсједништва БиХ од новопечених мајоризатора Жељка Комшића и Шефика Џаферовића”.

“Поставља се логично питање: како и ова постдејтонска БиХ може бити и српска ако се застава Републике Српске, по Уставу равноправног ентитета у БиХ, проглашава непожељном и тобоже мимо закона у највишој заједничкој институцији те БиХ”, рекао је Калинић.

Он је подсјетио на давне 90-те године прошлог вијека када је, поред осталог, све почело са заставама, наставило мајоризацијом српских представника и, на несрећу, наставило и окончало трагичним ратним сукобом.

“Зато је јучерашњи наступ предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика био храбар, политички принципијелан и одговоран, заснован на сасвим јасној платформи могуће коегзистенције три народа и два ентитета. Јер, само тако је и могуће допринијети миру, стабилности и напретку БиХ на здравим основама”. закључио је Калинић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана