Kafe aparat izazvao požar u avionu sa delegacijim iz BiH

Nezavisne.com
Kafe aparat izazvao požar u avionu sa delegacijim iz BiH

Vašington - Delegacija Bosne i Hercegovine koja je boravila na sastanku Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u Vašingtonu ostaje u Vašingtonu do sutra, jer je avion Austrijan Eirlajnsa morao prinudno sletjeti zbog požara koji je izbio na kafe aparatu.

„Premijer Fadil Novalić i delegacija su dobro.  Došlo je do požara u avionu, kažu da je požar izbio na kafe aparatu, a delegacija bi sutra iz Vašingtona trebala krenuti u Sarajevu”, kazali su „Nezavisnim” u Kancelariji premijera Federacije BiH.

Naime, avion Austrijan Eirlajnsa u kojem su se nalazili premijer Vlade Federacije BiH Fadil Novalić,  guverner Centralne banke BiH Kemal Kozarić, zamjenik ministra finansija i trezora BiH Mirsad Žuga i dva savjetnika prinudno je sletio u Vašington zbog požara na kafe aparatu.

Brzom reakcijom, avion je prinudno spušten na pistu u Vašingtonu.

Srećom, povrijeđenih nije bilo, a 50 vatrogasaca gasilo je požar na motoru aviona. Bh. delegacije smještene su u hotel te će im naknadno biti zakazan novi let.

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak je takođe trebao biti na ovom letu, ali je, kako saznaje N1, promijenio kartu i otišao ranije iz Vašingtona.Delegacija iz Republike Srpske otišla je avionom Lufthanse, preko Minhena.

Delegacija iz BiH boravila je u Vašingtonu na zasjedanju Misije Međunarodnog monetarnog fonda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana