Кабинет Изетбеговића: Неко намјерава да наруши односе Београда и Сарајева?!

Кабинет Изетбеговића: Неко намјерава да наруши односе Београда и Сарајева?! 14.11.2017 14:43 | Срна

Сарајево - Кабинет бошњачког члана Предсједништва БиХ оптужио је новинску агенцију Тањуг да није случајно нетачно пренијела дијелове интервјуа Бакира Изетбеговића за „Дојче веле“, наводећи да „иза свега стоји нечија намјера да се наруше односи БиХ и Србије“.

Из Изетбеговићевог кабинета тврде да је Тањуг дијелове интервјуа пренијела нетачно, изван контекста и тенденциозно, искривљујући саму суштину изјаве.


„Тако пренесена информација изазвала је серију непримјерених и предимензионисаних реаговања. Умјесто да исправе очигледну лажну вијест коју су пласирали, из Тањуга су наставили да обмањују јавност, изврћу чињенице и пласирају нове неистине“, наводи се у саопштењу.

Из Изетбеговићевог кабинета истичу да је „тиме постало јасно да Тањуг није случајно погријешио, него да иза свега стоји нечија намјера да се наруше односи БиХ и Србије, те баци сјенка и креира лоша атмосфера уочи посјете Предсједништва БиХ Београду“.

У саопштењу се наводи да је уредништво Тањуга из кабинета члана Предсједништва БиХ „упозорено да информација коју су пренијели не одговара истини, у шта се лако увјерити гледањем видео-интервјуа“.

Изетбеговић је у интервјуу за „Дојче веле“ рекао да се нада да ће БиХ признати самопроглашено Косово.

„Што се мене тиче, досад је Косово требало да буде признато. Сад ће се наљутити моје колеге, али наши покушаји да се то догоди само су донијели проблеме унутар БиХ, а нису помогли Косову“, рекао је Изетбеговић.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица