Јуско: Аутопут Београд-Сарајево неће бити пројекат с којим ће се одуговлачити

Срна
Јуско: Аутопут Београд-Сарајево неће бити пројекат с којим ће се одуговлачити

Сарајево - Информације у вези са изградњом аутопута Београд-Сарајево прикупљене током боравка турске делегације у БиХ указују да ово неће бити пројекат са којим ће се одуговлачити, оцијенио је министар транспорта и комуникација БиХ Исмир Јуско.

Током завршног састанка са турском делегацијом предвођеном турским амбасадором у БиХ Халдуном Кочом и замјеником генералног директора Дирекције ауто-путева Турске Мехметом Туташом, Јуско је изразио очекивање да ће динамика постигнута у протеклој седмици бити задржана. 

"На данашњем састанку обједињено је све оно што је урађено у претходних неколико дана. Оно што се очекивало од нас, ми смо у потпуности урадили", рекао је Јуско. 

Он је истакао одличну сарадњу са ентитетским, кантоналним и локалним нивоима властима, али и јавним предузећима задуженим за изградњу саобраћајне инфраструктуре, који су у протеклих пет дана радили на прикупљању информација за студију изводљивости, саопштено је из Министарства транспорта и комуникација БиХ. 

"Замјеник директора Дирекције аутопутева Турске више пута је истакао да једва чека да крене са конкретним радовима. Наравно, конкретни радови су условљени пројектном документацијом, али вјерујем да нећемо дуго чекати повратну информацију из Турске. Рад на овом пројекту је пуно више од пројекта, ово није само изградња једног пута, већ мијењање историје БиХ на боље", истакао је Јуско. 

Турска делегација задовољна је састанцима и сарадњом са свим нивоима власти. 

Амбасадор Турске у БиХ Халдун Коч изразио је наду да ће делегација Турске која истим поводом борави у Србији, са прикупљеним подацима у што краћем року утврдити руте и алтернативе за реализацију овог пројекта. 

"Потребно је најприје утврдити модел финансирања што ће бити представљено највишим органима власти који ће донијети коначну одлуку. Надамо се да ће реализација овог пројекта допринијети јачању мира и стабилности, како у БиХ, тако и региону, као и напретку ове земље", рекао је Коч. 

Замјеник генералног директор Дирекције ауто-путева Турске Мехмет Туташ објаснио је да је обилазак терена био и више него користан за имплементацију овог пројекта, те да се показало да се теоретски подаци поклапају са теренским, што ће олакшати израду извјештаја за припрему пројекта. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана