Jusić poručio da neće podnijeti ostavku

Srna
Jusić poručio da neće podnijeti ostavku

Sarajevo - Zamjenik ministra odbrane BiH Sead Jusić potvrdio je da neće podnijeti ostavku, koju je tražio Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost /SBB/, čiji je Jusić kadar.

Jusić je rekao da ostavku neće podnijeti sve dok se ne utvrdi njegova eventualna odgovornost.

"Ostavku neću podnijeti sve dok mi se ne utvrdi eventualna odgovornost na ove okolnosti. Legitimno pravo Radončića je da pokrene proceduru za moju smjenu, ali o sljedećim koracima možemo razgovarati tek nakon što istraga utvrdi činjenice", rekao je Jusić za "N1".

Jusić je potvrdio da je on lično potpisao zahtjev predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića za angažovanje Počasne jedinice Oružanih snaga BiH i za 8. i za 9. januar.

Nakon upozorenja NATO štaba u Sarajevu da nijedan pripadnik Oružanih snaga BiH ne smije biti 9. januara u Banjaluci, Jusić je naknadno priznao da je tek tada zatražio mišljenje svih članova Predsjedništva BiH kao vrhovnog komandanta.

Radončić je danas zvanično Savjetu ministara BiH predao zahtjev za smjenu Jusića zbog činjenice da je potpisao odobrenje za prisustvo pripadnika Oružanih snaga BiH na proslavi Dana Republike Srpske u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana