Jusić: Tužiću sve koji su kumovali mojoj smjeni

Srna
Jusić: Tužiću sve koji su kumovali mojoj smjeni

Banjaluka - Razriješeni zamjenik ministra odbrane BiH Sead Jusić izjavio je da bi i danas postupio isto u vezi sa učešćem Počasne jedinice Oružanih snaga BiH na proslavi 9. januara - Dana Republike Srpske i da će tužiti sve koji su "kumovali" njegovoj smjeni."

Onog momenta kada se Sud BiH izjasni o krivičnoj prijavi, a vjerujem da ću iz toga žizaći pravž jer nisam prekršio zakon, posavjetovaću se sa najboljim pravnicima u zemlji i pokrenuću sudske postupke protiv svih lica koja su nanijela bol i traumu meni i mojoj porodici", rekao je Jusić za "Nezavisne novine".

On je istakao da se u ovom slučaju ne osjeća kao odgovoran jer je imao priliku da istovremeno razgovara sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem i članom Predsjedništva Draganom Čovićem, uz prisustvo ministra odbrane BiH Marine Pendeš.

"Isto bih postupio i ne bih se dvoumio u vezi sa učešćem Počasne jedinice Oružanih snaga BiH na proslavi 9. januara – Dana Republike Srpske. Znali smo da je bilo teško stanje koje je lako moglo da dovede do žcijepanjaž Oružanih snaga BiH i zaustavljanja našeg evroatlantskog puta", dodao je Jusić i naveo da je svima bilo jasno da je 4. januara stupio na snagu novi Zakon o Danu Republike Srpske.

U četvrtak, 23. marta, Jusiću je izglasano nepovjerenje na sjednici Predstavničkog doma parlamenta BiH jer je odobrio zahtjev predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića za postrojavanje vojnika Oružanih snaga BiH na obilježavanju Dana Republike Srpske.

Odluka o smjeni Jusića postaće pravosnažna ukoliko je potvrdi i Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana