Јукић: Мектић користи функцију за приватне обрачуне

Г. М.
Јукић: Мектић користи функцију за приватне обрачуне

Сарајево - Потпредсједница Високог судског и тужилачког савјета (ВСТС) БиХ Ружица Јукић затражила је од Савјета министара БиХ објашњење о томе на основу чега просторије те институције министар безбједности БиХ Драган Мектић користи за обраћања у којима напада њу и ВСТС те износи политичке изјаве.

Јукићева појашњава да у Пословнику о раду стоји да Савјет министара саопштењима, прес-конференцијама, изјавама и другим видовима информисања обавјештава јавност о свом раду и донесеним одлукама, закључцима и заузетим ставовима, као и значајним питањима.

- Тражим информацију о томе да ли те прес-конференције Мектића и оно што је на њима изнио, према Пословнику у Савјету министара сматрају обавјештавањем јавности. Има ли право да у службеним просторијама износи приватне ставове о трећим лицима и јесу ли то и службени ставови Савјета министара? - пита Јукићева.

Мектић је рекао да се не ради о просторијама Савјета министара, већ о просторијама заједничких институција за чије коришћење му, како је навео, не треба ничија дозвола.

- Ја сам политичка личност и мој опсег је све што је политика у БиХ. Имам право да одговорим на свако постављено питање. Јукићева је тим захтјевом показала властито незнање - каже Мектић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана