Још у петак покренута иницијатива за искључење Балабана

Срна
Још у петак покренута иницијатива за искључење Балабана

Бањалука - Градски одбор ДНС-а Бањалука саопштио је данас да је Предсједништво овог одбора у петак, 14. јула, донијело одлуку о покретању иницијативе за искључење Будимира Балабана из странке, а да је Балабан послао писмо медијима у којем саопштава да напушта ДНС тек након што је сазнао за ову одлуку Предсједништва.

Из бањалучког ДНС-а наводе да одлуку о Балабановом искључењу треба да потврди Предсједништво ДНС-а на сједници која је заказана за четвртак, 20. јула, те да је ДНС данас добио допис чланова Будимира Балабана, Ненада Шибаревића и Стојана Вукајловића у којем наводе да напуштају странку и подносе оставке на функције у странци.


Из Градског одбора негирају Балабанове оптужбе да је одбор у "власништву пар људи", те истичу да је управо Балабан од партије покушао да направи приватну политичко-интересну групацију постављајући себи блиске кадрове на најодговорније функције у градској управи.

Наводе да је Балабан градоначелнику Бањалуке Игору Радојичићу, без сагласности кадровске комисије ДНС-а, недавно доставио личну листу кадрова за функције руководилаца градских предузећа и институција, као и да је на изборима 2016. године, иако је био носилац листе, форсирао само своје блиске кандидате, понашајући се као да осталих кандидата нема.

"Имајући ово у виду, може се констатовати да је лицемјерно да се Балабан, човјек који је захваљујући ДНС-у на функцијама у Градској управи провео пуних 17 година, данас позива на жинтересе грађана, привредника, академске заједнице, културних и спротских радника, новинара и других професијаж", додаје се у саопштењу.

Из бањалучког ДНС-а питају Балабана зашто до сада није заступао интересе грађана и странке коју је представљао и шта је за тих 17 година конкретно урадио за интересе грађана.

Градска организација ДНС-а захвалила је Ненаду Шибаревићу и Стојану Вукајловићу на досадашњем раду и ангажману у спровођењу политике ДНС-а.

"ДНС је партија у којој се поштују највиши демократски принципи и у којој интереси појединаца не могу бити важнији од интереса странке и грађана. ДНС ће и даље спроводити досљедну политику чувања природних ресурса, јачања органа и институција Републике Српске и поштоваће вољу грађана исказану на демократским изборима", закључује се у саопштењу.

Предсједник Скупштине града Бањалука Будимир Балабан и одборници Ненад Шибаревић и Стојан Вукајловић јуче су у отвореном писму саопштили да су напустили ДНС и поднијели оставке на све функције у странци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана