Још се чека одлука о рушењу наплатних кућица у Гламочанима

ATV
Још се чека одлука о рушењу наплатних кућица у Гламочанима

Бањалука - Рушићемо наплатне кућице у Гламочанима, али још не знамо када, то питајте Канцеларију за жалбе БиХ, и данас поручују из Путева Републике Српске.

Они, кажу у Путевима, треба да одлуче о жалби једног од понуђача. Када ће то бити, у КРЖ не одговарају. Требало је да донесу одлуку крајем марта, али, умјесто одлуке, дан раније затражили су допуну документације. То је продужило сагу око кућица бар још мјесец дана.

"Предмет се и даље налази у Канцеларији за разматрање жалби БиХ. Уколико се одбије жалба једног од понуђача, пошто смо ми изабрали најповољнијег, ми ћемо одмах приступити радовима на рушењу наплатних кућица у Гламочанима”, рекао је Ненад Нешић, в.д. директора Путева Републике Српске.

Нешић сада тврди да су им  руке везане, а раније да морају да поштују Закон о јавним набавкама. Бесправно изграђене наплатне кућице код тржног центра "Робот” чија ће монтажа и демонтажа да кошта више од 3,5 милиона марака, однијеле су три живота.

Инспекторат Републике Српске почетком фебруара наредио је Путевима Републике Српске хитно уклањање кућица у чијој се близини у последње три године догодило 48 саобраћајки. Путеви су се на ту одлуку жалили Министарству саобраћаја и веза Републике Српске. Жалба је усвојена и одлука Инспректората поништена.

Случај кућице био је и под истрагом МУП-а  тадашње руководство је саслушано  у Окружном тужилаштву у Бањалуци и истрага је обустављена уз образложење да није било кривичног дјела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана