Још једна ликвидација у Источном Сарајеву

Жељка Домазет
Још једна ликвидација у Источном Сарајеву

Убијен Зоран Голуб - Чарлама

ИСТОЧНО СAРAЈЕВО - Зоран Голуб, звани Чарлама, убијен у недјељу око 11 часова у башти свога локала Спортна углу улице Стефана Немање у Источном Новом Сарајеву, док је са друштвом пио јутарњу кафу.

- Према изјавама свједока, Голуба је убило непознато лице које је са фантомком на глави из аутоматске пушке испалило више метака у њега. Потом је ушло у црни “голф” петицу у коме су га чекала још два маскирана лица након чега су се удаљили у правцу Кантона Сарајево. Других повријеђених лица није било - казала је “Гласу Српске” портпарол Центра јавне безбједности Источно Сарајево, Данка Тешић.

Она је додала да је полицији познато да се Голуб кретао у криминогеним круговима, али није могла да потврди да ли је имао досије у полицији.

Да је ријеч о добро припремљеном и планираном убиству потврђује и чињеница да нико од гостију кафића који су сједили у башти није повријеђен и да је нападач знао у кога пуца.

- Нападач је знао да је Зоран у башти јер је ушао са паркинга испред зграде гдје је био паркиран његов аутомобил “рено-меган”, ушао кроз уски пролаз између зграде и кафића и прецизно испалио рафал - рекао је један од очевидаца.

Додали су да је Голуб сједио у друштву тројице аутопревозника и да је претходне ноћи био на свадби у ресторану “Кула” у Источном Сарајеву.

Дежурни окружни тужилац који је вршио увиђај није желио да открива више детаља о овом убиству. Да је ријеч о убиству чије би расвјетљавање требало довести до значајнијих података говори и чињеница да су увиђају присуствовали и представници Мисије европске полиције у БиХ.

У кафићу “Спорт” усред дана у октобру 2006. године покушано је убиство једног од “жестоких момака” Источног Сарајева Ђорђа Ждрала.

 Жена и три кћерке

Иза покојног Зорана Голуба остали су супруга и три малољетне дјевојчице. Голуб је био члан Управног одбора Фудбалског клуба “Славија” из Источног Сарајева и један од организатора Божићних турнира који се већ седам година традиционално одржавају у Источном Сарајеву.

 Тринаесто убиство

Убиство Зорана Голуба је 13. које се посљедњих година десило у Источном Сарајеву, а сва претходна још нису расвијетљена. Према незваничним информацијама, Зораново убиство доводи се у везу са недавно пресјечним ланцем и ухапшеним дилерима дроге у Источном Сарајеву.

Испаљена 42 метка

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - На мјесту убиства власника кафе-бара "Спорт" Зорана Голуба /41/ у Улици цара Лазара у Источном Сарајеву, пронађена је 41 чаура калибра 7,62 милиматра, саопштено је данас из ЦЈБ Источно Сарајево.

Јуче око 11.00 часова непознати маскирано лице у љетној башти овог кафеа убио је Голуба, након чега је заједно са два маскирана мушкарца, путничким возилом макре "голф 5" удаљио у правцу Кантона Сарајево - стоји у саопштењу ЦЈБ и истиче да су на лицу мјеста овог тешког кривичног дјела констатована и оштећења инвентара и околних објеката.

Полиција предузима неопходне мјере ради проналаска, идентификације и хапшења починилаца овог кривичног дјела

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана