Још један гаф предсједнице Хрватске

Глас Српске
Још један гаф предсједнице Хрватске

Загреб - Предсједница Хрватске Колинда Грабар Китаровић говорила је у недјељу на свечаном пријему поводом 25. годишњице међународног признања Хрватске.

Како је пренио хрватски портал "Индекс", хрватска предсједница је поздравила све дипломате с којима је у време признања Хрватске сарађивала. Портал наводи да је Колинда Грабар Китаровић 1992. године имала 23 године и била студенткиња енглеског и шпанског језика на Филозофском факултету.

"Поздрављам сваког хрватског дипломата и дипломаткињу с којима сам имала част радити у то вријеме, који су се толико здушно борили за нашу самосталност и независност. Нису то била лака времена", рекла је хрватска предсједница. Али, према њеној биографији, дипломирала је 1993. године, кад је почела и радити у Министарству спољних послова.

Ово је још један у низу гафова хрватске предсједнице у посљедње вријеме. Подсјетимо, она је пред предсједничке изборе у САД изјавила:

"Американци ће одлучити ко ће бити наш слиједећи предсједник", и потом се исправила рекавши "овај, њихов слиједећи предсједник".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана