Jerković organizovao Božićni prijem u Derventi

Srna
Jerković organizovao Božićni prijem u Derventi

Derventa - Potpredsjednik Republike Srpske Josip Jerković organizovao je večeras u Derventi Božićni prijem, na kojem je ocijenio da svi narodi dijele istu sudbinu na prostoru Republike Srpske.

„Prisjećamo se svega dobrog i lošeg, ono što smo dobro ili loše činili u protekloj godini. Na današnji dan u zajedničkom razgovoru možemo reći šta bismo mogli učiniti da se poboljša prosperitet i bolje življenje svih naroda na ovim prostorima“, rekao je Jerković novinarima.


On je naglasio da je na izabranim funkcionerima i svim ostalim građanima da urade sve što mogu da poboljšaju povratak i zajednički život na ovim prostorima.

Prijemu su prisustvovali predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović, ministar odbrane BiH Marina Pendeš, načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH Ante Jeleč, izaslanik predsjednika Republike Srpske Miladin Dragičević, potpredsjednik Republike Srpske iz reda bošnjačkog naroda Ramiz Salkić, te ministar za izbjegla i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš.

Katoličku crkvu predvodio je nadbiskup Vrhbosanske nadbiskupije Vinko Puljić, a prisustvovali su i predstavnici Srpske pravoslavne crkve i Islamske zajednice.

Božićnom prijemu prisustvovali su generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić i izaslanik predsjednika Vlade Hrvatske Nikola Mažar.

Večerašnjem Božićnom prijemu prisustvovao je i značajan broj načelnika opština i ostalih predstavnika vlasti iz Federacije BiH i Republike Srpske, kao i mnoge druge zvanice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana