Јерковић организовао Божићни пријем у Дервенти

Срна
Јерковић организовао Божићни пријем у Дервенти

Дервента - Потпредсједник Републике Српске Јосип Јерковић организовао је вечерас у Дервенти Божићни пријем, на којем је оцијенио да сви народи дијеле исту судбину на простору Републике Српске.

„Присјећамо се свега доброг и лошег, оно што смо добро или лоше чинили у протеклој години. На данашњи дан у заједничком разговору можемо рећи шта бисмо могли учинити да се побољша просперитет и боље живљење свих народа на овим просторима“, рекао је Јерковић новинарима.


Он је нагласио да је на изабраним функционерима и свим осталим грађанима да ураде све што могу да побољшају повратак и заједнички живот на овим просторима.

Пријему су присуствовали предсједавајући Предсједништва БиХ Драган Човић, министар одбране БиХ Марина Пендеш, начелник Заједничког штаба Оружаних снага БиХ Анте Јелеч, изасланик предсједника Републике Српске Миладин Драгичевић, потпредсједник Републике Српске из реда бошњачког народа Рамиз Салкић, те министар за избјегла и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш.

Католичку цркву предводио је надбискуп Врхбосанске надбискупије Винко Пуљић, а присуствовали су и представници Српске православне цркве и Исламске заједнице.

Божићном пријему присуствовали су генерални конзул Србије у Бањалуци Владимир Николић и изасланик предсједника Владе Хрватске Никола Мажар.

Вечерашњем Божићном пријему присуствовао је и значајан број начелника општина и осталих представника власти из Федерације БиХ и Републике Српске, као и многе друге званице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана