Јеринић: Комшић прича оно што годи Бошњацима

Д. М.
Јеринић: Комшић прича оно што годи Бошњацима

Бањалука - Бивши замјеник министра одбране БиХ Борис Јеринић, који је поднио оставку на ту функцију, одговорио је на најаву хрватског члана Предсједништва БиХ Жељка Комшића да годишњи национални план за МАП треба послати НАТО-у мимо ставова Републике Српске.

Јеринић каже за “Глас Српске” да Жељко Комшић прича оно што воле да чују они који су га изабрали.

- Бошњачким ушима годи све што је против интереса Републике Српске, па тако и прича да БиХ треба да иде у НАТО без става и мимо интереса РС. Срећа је па оно што причају политички пајаци попут Комшића нико не доживљава озбиљно - каже Јеринић.

Жељко Комшић је током недавног гостовања у међународном институту Ифимес у Љубљани рекао је да је излазна стратегија у томе да се годишњи акциони план схвати као техничка ствар, а не као политичка, и да се на техничком нивоу тај план преда структурама, да га оне прегледају, одобре и да кажу да ли је то довољно за ову годину.

- Мишљења сам да постоји излаз из ове ситуације, а састоји се у томе да актуелна министарка одбране БиХ већ урађени годишњи национални план за МАП једноставно упути НАТО-у, он га прегледа, одобри, евентуално допуни, и да ми наставимо свој пут ка тој врсти интеграција - рекао је Комшић.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана