Јеринић: Изетбеговић се жели приказати као јак лидер Бошњака, иако то није

Срна
Јеринић: Изетбеговић се жели приказати као јак лидер Бошњака, иако то није

Источно Сарајево - Замјеник министра одбране БиХ Борис Јеринић изјавио је да су поруке у којима предсједавајући Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић истиче да се БиХ мора наоружавати за сваку осуду, јер оружје никоме ништа добро није донијело.

"Мислим да БиХ треба више радних мјеста, потребно је радити на побољшању економске ситуације, а не да се бавимо наоружавањем. То су поруке за сваку осуду. Вјероватно у овом моменту треба некакав лидер или патриота у бошњачком корпусу, јер очигледно да је велики дио бошњачке политичке елите супротстављен Бакиру Изетбеговићу", рекао је Јеринић за Срну.


Он је додао да је код Изетбеговића очигледно пољуљано самопоуздање, те да овакве изјаве иду у сврху постизборних договора, јер је потребно да се појави као јак лидер из реда бошњачког народа.

"Изетбеговић то није, јер су протекли избори показали да је српски и хрватски корпус добрим дијелом подржао на протеклим изборима /Милорада/ Додика и /Драгана/ Човића, што није случај са Изетбеговићем. И очигледно да он покушава том реториком учврстити своју позицију, односно позицију СДА", нагласио је Јеринић.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић изјавио је да се БиХ мора наоружавати и да се никада више неће поновити 1992. година када су, како је рекао, непријатељи затекли ову државу неспремну и ненаоружану.

Он је навео да ових дана свједочи јединству Срба и Хрвата, али и додатном разједињавању Бошњака, те да је потребно јачати и јединство патриота и моћ БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана