Javno saslušanje ne odgađa raspravu o Ljubiji

Srna
Javno saslušanje ne odgađa raspravu o Ljubiji

Banjaluka - Javno saslušanje u vezi sa Prijedlogom odluke o davanju saglasnosti na odluku Vlade Republike Srpske o prodaji 64,9 odsto akcija osnovnog kapitala Rudnika željezne rude "Ljubija", metodom neposrednog odabira kupca, ne odgađa raspravu o ovoj tački dnevnog reda, saopšteno je iz Narodne skupštine Republike Srpske.

U saopštenju se navodi da je šef Kluba poslanika PDP-a Miroslav Brčkalo rekao da su mediji pogrešno interpretirali njegovu izjavu o tome.


Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske upoznao se o odluci Odbora za privredu da 4. maja u 12.00 časova bude održano javno saslušanje, te jednoglasno usvojio dnevni red redovne sjednice, koja će početi danas.

Prvi dio sjednice počeo je održan danas, nastaviće se sutra i u četvrtak, 27. aprila, a ako poslanici ne završe raspravu o svim tačkama dnevnog reda /ukupno 31 tačka/ nastavak će biti održan 10, 11. i 12. maja.

Ukoliko bude potrebno drugi nastavak sjednice biće održan 16, 17. i 18. maja. /

Počela sjednica

Poslaničkim pitanjima ministrima u Vladi Republike Srpske - "Aktuelni čas", u Banjaluci je danas počela sjednica Narodne skupštine Srpske.
Poslanici će po hitnom postupku razmatrati Prijedlog zakona o dopuni Zakona o društvima za osiguranje.

Biće razmatrani i Prijedlog zakona o zastupanju u osiguranju i posredovanju u osiguranju i reosiguranju, Prijedlog zakona o turizmu, te Prijedlog zakona o prevozu u drumskom saobraćaju Republike Srpske.

O Prijedlogu odluke o davanju saglasnosti na odluku Vlade Srpske o prodaji 64,99 odsto akcija osnovnog kapitala akcionarskog društva Rudnici željezne rude "Ljubija", metodom neposrednog izbora kupca biće održano javno saslušanje, koje je zakazano za 4. maj.

Javnim saslušanjem, u Narodnoj skupštini Republike Srpske neće biti odgođena rasprava o navedenoj odluci.

O apsolviranim tačkama dnevnog reda poslanici će se izjašnjavati u četvrtak, 27. aprila

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana