Јавно саслушање не одгађа расправу о Љубији

Срна
Јавно саслушање не одгађа расправу о Љубији

Бањалука - Јавно саслушање у вези са Приједлогом одлуке о давању сагласности на одлуку Владе Републике Српске о продаји 64,9 одсто акција основног капитала Рудника жељезне руде "Љубија", методом непосредног одабира купца, не одгађа расправу о овој тачки дневног реда, саопштено је из Народне скупштине Републике Српске.

У саопштењу се наводи да је шеф Клуба посланика ПДП-а Мирослав Брчкало рекао да су медији погрешно интерпретирали његову изјаву о томе.


Колегијум Народне скупштине Републике Српске упознао се о одлуци Одбора за привреду да 4. маја у 12.00 часова буде одржано јавно саслушање, те једногласно усвојио дневни ред редовне сједнице, која ће почети данас.

Први дио сједнице почео је одржан данас, наставиће се сутра и у четвртак, 27. априла, а ако посланици не заврше расправу о свим тачкама дневног реда /укупно 31 тачка/ наставак ће бити одржан 10, 11. и 12. маја.

Уколико буде потребно други наставак сједнице биће одржан 16, 17. и 18. маја. /

Почела сједница

Посланичким питањима министрима у Влади Републике Српске - "Актуелни час", у Бањалуци је данас почела сједница Народне скупштине Српске.
Посланици ће по хитном поступку разматрати Приједлог закона о допуни Закона о друштвима за осигурање.

Биће разматрани и Приједлог закона о заступању у осигурању и посредовању у осигурању и реосигурању, Приједлог закона о туризму, те Приједлог закона о превозу у друмском саобраћају Републике Српске.

О Приједлогу одлуке о давању сагласности на одлуку Владе Српске о продаји 64,99 одсто акција основног капитала акционарског друштва Рудници жељезне руде "Љубија", методом непосредног избора купца биће одржано јавно саслушање, које је заказано за 4. мај.

Јавним саслушањем, у Народној скупштини Републике Српске неће бити одгођена расправа о наведеној одлуци.

О апсолвираним тачкама дневног реда посланици ће се изјашњавати у четвртак, 27. априла

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана