Јављање Караџића на трибину без санкција

Агенције
Јављање Караџића на трибину без санкција

Хаг - Механизам за међународне трибунале није предузео никакве мјере након што се први предсједник Српске Радован Караџић из притворске јединице јавио телефонским путем на трибину одржану у Подгорици, потврдио је за БИРН његов адвокат Петер Робинсон.

Караџић се у суботу путем телефона обратио присутним на трибини организованој у Подгорици, на којој је као гост говорио некадашњи предсједник Народне скупштине РС Момчило Крајишник.

Крајишник је казао да је био гост невладине организације “Српски савјет” и држао предавање о стварању РС и историјским моментима “без имало уношења политике и неких наших несрећних разлика које постоје у БиХ”, те да је трибина одржана у просторијама “Српске куће” у Подгорици. Појаснио је да му се прије одржавања трибине, на Васкрс, јавио Караџић и рекао да зна ко ће држати предавање, те најавио да ће се и он лично јавити током трибине.

- При крају мога излагања јавио се Караџић и он је углавном говорио о тим разликама и проблемима који постоје у Црној Гори, о томе ко је Црногорац, ко је Србин, па је рекао да је то династијска разлика, да треба једноставно бити благ, да не треба правити расколе - казао је Крајишник, нагласивши “да се ништа ружно није десило” када се обратио Караџић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана