Јануз и његови замјеници оштетили буџет Козарске Дубице за 168.000 КМ

Горан Обрадовић
Јануз и његови замјеници оштетили буџет Козарске Дубице за 168.000 КМ

Козарска Дубица - Против бившег начелника општине Козарска Дубица Нине Јауза (36) и још двије особе полиција је поднијела извјештај због сумње да су оштетили поменуту општину за око 168.000 марака, сазнаје "Глас Српске".

Осим Јауза, осумњичени су и Милан Суботић и Борјанка Станишић. У ЦЈБ Приједор рекли су, наводећи иницијале, да је против Јауза поднесен извјештај због кривичних дјела злоупотреба службеног положаја или овлашћења и фалсификовање или уништавање службене исправе, док су Суботић и Станишићева осумњичени за фалсификовање или уништавање службене исправе.

Јауза полиција сумњичи да је у вријеме док је био начелник прекорачио овлашћења и одобрио измјештање трасе дијела канализационе мреже мимо пројектне документације.

Пројекат се односи на снабдијевање водом и одвођење оборинских и фекалних вода на подручју поменуте општине.

- Он је неспровођењем законом прописане јавне набавке приликом додјеле радова грађевинском предузећу из Источне Илиџе, те спровођењем фиктивног поступка јавне набавке, послије извршених радова омогућио стицање и корист за изведене радове од 248.388 марака, а том приликом је општина Козарска Дубица оштећена за 168.488 марака - стоји у саопштењу из полиције.

Даље је наведено да је Суботић осумњичен да је као надзорни орган потписао фалсификоване грађевинске дневнике, а који су сачињени да би се прикрило вријеме извођења радова на изградњи дијела канализационе мреже која је изграђена прије спровођења поступка јавне набавке и потписивање уговора о изградњи тог дијела канализационе мреже.

Станишићева је као одговорно лице грађевинског предузећа из Источне Илиџе, које је изводило радове, сачинила лажне грађевинске дневнике у које је унијела неистините податке о времену извођења радова.

Јауз је у петак рекао да је раније у полицији дао изјаву и тврди да су сви радови изведени у складу са законом, те да је испоштован Закон о јавној набавци.

- Актуелна власт у Козарској Дубици поднијела је кривичну пријаву против мене као начелника општине од 2009. до 2012. године и Окружно тужилаштво је издало наредбу да буду обустављене истраге за период од 2009. и 2010, јер није било кршења закона. Надам се да ће у скорије вријеме завршити истрагу и за 2011. и 2012. годину. Ја сам за то да Тужилаштво испита рад сваког државног службеника па тако и мој. Ове пријаве резултат су политичког обрачуна СДС-а и ПДП-а против СНСД-а - појаснио је Јауз.

Према његовим ријечима, овај пројекат је био веома битан и са њим је повећан квалитет живота грађана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана