ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Источно Сарајево: Оглашава слободна радна мјеста на дан 05.06. 2019. године

Глас Српске

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању “Гласа Српске” од 05.06. 2019. године.

Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени ао незапослено лице.

******************

******************

 

ЈУ СРЕДЊА ШКОЛА “28. ЈУНИ”

ИСТОЧНО САРАЈЕВО  

 

расписује                       

 

                                                                               КОНКУРС

       о пријему радника са радним искуством, на одређено радно вријеме до  повратка

       радника са функције   

                 

  Струка: Електротехника ,

Професор електро групе предмета, са положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном раду у школи, један  извршилац пуна норма

 

Услови конкурса:

- утврђених Законом о раду -  (“Службени гласник РС”, број: 1/16), кандидат треба да испуњава и услове у складу са чл.104. 106. Законом о средњем образовању и  васпитању (“Сл. гласник РС”, број: 41/18)  Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама (“Сл. гласник РС”, 29/12) Правилник о поступку за пријем у радни односу средњој школи и начину бодовања и критеријума за пријем (“Службени гласник Републике Српске”, број: 24/19).

 

Уз потписану  пријаву за наведени конкурс кандидати су дужни да приложе:

1.  увјерење о држављанству;

2.  извод из матичне књиге рођених или овјерену копију личне карте;

3. овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању са најмање остварених 240 ECTS бодова у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент ;

- Лице које има завршен други циклус студија обавезно мора имати завршен први циклус студија из исте научне области, изузетно од претходног става 3. послове наставника практичне наставе могу изводити лица са другим степеном стручне спреме у складу са правилником којим се дефинишу стручни профили наставника и стручних сарадника.

4. додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;

5.   увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца;

6.  увјерење о положеном стручном испиту за рад у васпитно-образовном процесу;

7. увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или је положио разлику дијела испита у складу са правилником којим се регулише полагање стручног испита.

8. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инавалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;

9. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;

 

10. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије борца.

Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Законом о средњем образовању и  васпитању (“Сл. гласник РС”, број: 41/18) испуњавали услове у погледу профила и звања наставника.

Процедура пријема у радни однос кандидата регулисана је Правилником о поступку за пријем у радни односу средњој школи и начину бодовања и критеријума за пријем (“Службени гласник Републике Српске”, број: 24/19).

 

Увјерење да лице није осуђивано правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем (увјерење о неосуђиваности) - школа ће прибавити службеним путем за кандидата који буде изабран, а прије заснивања радног односа.

 

Кандидат који буде изабран на конкурсу, прије заснивања радног односа, дужан је доставити љекарско увјерење о психичкој и физичкој способности за рад са ученицима, не старије од шест мјесеци.

Рок за достављање пријава је 8 дана од дана објављивања. Тестирање и интервју са  кандидатима који испуњавају услове тражене конкурсом, биће обављен у ЈУ Средњој школи “28. јуни” 18.6.2019. год у 11 часова /са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве/ односно који испуњавају услове конкурса .

Списак кандидата који испуњавају услове конкурса, након прегледа достављене документације, школа ће ставити на огласну таблу школе.

 

Све копије докумената треба да буду овјерене /не старије од 6 мјесеци/. Достављена документација се неће враћати кандидатима. Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узети у разматрање.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а ако се не појаве на тестирање или интервју, сматраће се да су одустали од  пријаве на конкурс.

 

Пријаве слати на адресу: ЈУ Средња школа “28. јуни”, Улица Стефана Немање бр.10, 71 123  Источно  Сарајево /са назнаком за конкурс.

 

***************

ЈУ ОШ “БОШКО БУХА” ШТРПЦИ, БР.60.

73265 УВАЦ

 

  објављује

ПОНИШТЕЊЕ КОНКУРСА

за попуну слободног радног мјеста

 

 1. По налогу Републичког просвјетног инспектора ПОНИШТАВА СЕ конкурс број: 250/19, за попуну слободног радног мјеста  секретара школе, један извршилац на одређено вријеме, 1 година од дана пријема у радни однос, пуна норма, са радним искуством и положеним стручним испитом, који је објављен дана, 17.4.2019. године, у дневним новинама “Глас Српске”.

 

 2. Разлог поништења конкурса јесу неправилности које је Републички просвјетни инспектор утврдио приликом вршења ванредног инспекцијског прегледа из области надзора, над примјеном Закона о основном образовању и васпитању, других прописа  и општих аката у ЈУ Основна школа “Бошко Буха” Штрпци.

Рјешењем број 24.120/616 – 293 – 34 – 3/19 од дана, 24.5.2019. године, Републички просвјетни инспектор  наложио је да се утврђене неправилности отклоне, тако што ће се конкурс поништити.

 

 

 

 

                                                                                             

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана