Izvještaj Specijalnom tužilaštvu protiv Gligorića

Srna
Izvještaj Specijalnom tužilaštvu protiv Gligorića

Banjaluka - Služba za suzbijanje organizovanog kriminaliteta i korupcije MUP-a Republike Srpske podnijela je danas Specijalnom tužilaštvu izvještaj protiv lica čiji su inicijali G.T. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, rekla je Srni portparol MUP-a Mirna Šoja.

 "Osumnjičeni G.T, u svojstvu direktora Uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske, sumnjiči se da je zloupotrijebio službeni položaj i ovlašćenja tako što je od januara 2008. do juna 2013. godine protivpravno, suprotno Zakonu o platama zaposlenih u organima uprave Republike Srpske, shodno zaključenim ugovorima o zakupu stanova omogućio isplaćivanje naknada za potrebe svog i smještaja deset radnika Uprave koji su rješenjima o rasporedu zaposleni na radnim mjestima u sjedištu Uprave u Banjaluci", pojasnila je Šoja.

Ne postupajući po pet revizorskih izvještaja Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske od 2008. do 2012. godine, u kojima je ukazivano na nezakonitost isplate naknada za smještaj, G.T. se sumnjiči da je na ovaj način za sebe i deset radnika Uprave pribavio imovinsku korist u ukupnom iznosu od oko 248.000 KM, za koliko je oštećena Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove.

Srna saznaje da je riječ o nekadašnjem direktoru Uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske Tihomiru Gligoriću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana