Извјештај Специјалном тужилаштву против Глигорића

Срна
Извјештај Специјалном тужилаштву против Глигорића

Бањалука - Служба за сузбијање организованог криминалитета и корупције МУП-а Републике Српске поднијела је данас Специјалном тужилаштву извјештај против лица чији су иницијали Г.Т. због постојања основа сумње да је починио кривично дјело злоупотреба службеног положаја или овлашћења, рекла је Срни портпарол МУП-а Мирна Шоја.

 "Осумњичени Г.Т, у својству директора Управе за геодетске и имовинско-правне послове Републике Српске, сумњичи се да је злоупотријебио службени положај и овлашћења тако што је од јануара 2008. до јуна 2013. године противправно, супротно Закону о платама запослених у органима управе Републике Српске, сходно закљученим уговорима о закупу станова омогућио исплаћивање накнада за потребе свог и смјештаја десет радника Управе који су рјешењима о распореду запослени на радним мјестима у сједишту Управе у Бањалуци", појаснила је Шоја.

Не поступајући по пет ревизорских извјештаја Главне службе за ревизију јавног сектора Републике Српске од 2008. до 2012. године, у којима је указивано на незаконитост исплате накнада за смјештај, Г.Т. се сумњичи да је на овај начин за себе и десет радника Управе прибавио имовинску корист у укупном износу од око 248.000 КМ, за колико је оштећена Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове.

Срна сазнаје да је ријеч о некадашњем директору Управе за геодетске и имовинско-правне послове Републике Српске Тихомиру Глигорићу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана