Изетбеговићу боље да говори о 536 логора за Србе, од којих се један звао по његовом оцу“

nezavisne.com
Изетбеговићу боље да говори о 536 логора за Србе, од којих се један звао по његовом оцу“

БАЊАЛУКА - Предсједник Савеза логораша Републике Српске Бранислав Дукић рекао је да би бошњачком члану Предсједништва БиХ Бакиру Изетбеговићу боље било да говори о постојању 536 логора за Србе у Федерацији БиХ током протеклог рата, него о генералу Ратку Младићу.

Дукић сматра да изјава Изетбеговића да ниједан народ генерала Младића не би смио сматрати херојем, само показује његово лицемјерство и немоћ. 

„Изетбеговићу би боље било да је причао о свом оцу Алији који је написао да БиХ мора бити исламска држава, а за вријеме Другог свјетског рата био у младим муслиманима и жХанџар дивизијиж“, рекао је Дукић „Срни“. 

Он подсјећа да је „Алија Изетбеговић створио рат на овим просторима, јер није желио да потпише оно што су жељела друга два народа да би се избјегао рат“. 

„Бакиру Изетбеговићу би боље било да говори о постојању 536 логора за Србе у Федерацији БиХ током протеклог рата, од чега их је само у такозваном мултиетничком Сарајеву било 126, а један од њих звао се по његовом оцу Алији“, рекао је Дукић. 

Рајилић: Прво да почисти испред свог прага

Предсједник Удружења жена жртава рата Републике Српске Божица Живковић Рајилић рекла је да члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић, ако жели да говори о помирењу, прво треба да почисти испред свога прага, а затим да опомиње друге.

Рајилићева наводи да је Изетбеговић дочекивао злочинце Ејупа Ганића из Лондона, Јована Дивјака из Беча и Насера Орића из Швајцарске, и да не дозвољава да се процесуирају злочини над Србима. 

Она сматра да изјава Изетбеговића да ниједан народ генерала Ратка Младића не би смио сматрати херојем представља потпуну замјену теза. 

„Све што је Изетбеговић изјавио, то је све обрнуто. То се не односи на српски народ, он је говорио о себи, свом раду, својим злочинцима који никада нису процесуирани и које он слави, при чему утиче на правосуђе и из буџета ФБиХ плаћају слободу за Насера Орића, Јована Дивјака и Ејупа Ганића“, рекла је Рајилићева Срни. 

Према њеним ријечима, Изетбеговић зна шта ради, а желио би да забрани Србима да поштују и славе своје хероје. 

„Злочине су чинили муслимани и Хрвати који су почели рат и сада желе до краја да инсистирају на својим лажима“, истакла је Рајилићева. 

Изетбеговић је јуче рекао у Сарајеву да „ради будућности, ради уважавања боли и патње комшија са којима ваља даље живјети, ради односа према самом себи, ниједан народ, па ни српски, Младића не би смио звати херојем“. 

Хашки трибунал осудио је јуче некедашњег команданта Главног штаба Војске Републике Српске генерала Ратка Младића на доживотну казну затвора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана