Изетбеговић жели да узурпира власт

Жељка Домазет
Изетбеговић жели да узурпира власт

Сарајево - Изјава бошњачког члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића да ће директора Државне агенције за истраге и заштиту (SIPA) Горана Зупца послати у затвор је кршење Устава и покушај узурпације власти и потврда тога ко заправо стоји иза прогона Зупца.

Истакли су то представници политичких партија из Српске коментаришући изјаву Изетбеговића. Он је рекао да SIPA, односно Зубац, није адекватно реаговао кад је приликом протеста ФБиХ у фебруару горјела зграда Предсједништва.

- Ми ћемо њега послати вјероватно у затвор као што смо смијенили "министра за (не)сигурност" – поручио је Изетбеговић, који је и замјеник предсједника СДА, у уторак увече на страначкој трибини.

Посланик СНСД-а у Парламенту БиХ Душанка Мајкић рекла да је након Изетбеговићеве изјаве јасно ко господари безбједносним сектором у БиХ.

- То чине безбједносне структуре СДА које одлучују ко ће бити директори безбједносних агенција, који министри ће бити постављени а који смијењени. Јасно је ко даје налоге Тужилаштву БиХ и ко су тужиоци који их спроводе. Позивам високог представника да предузме мјере и спријечи ово срамно вођење поступака против Зупца и Петра Ковачевића - истакла је Мајкићева. Додала је да се нада да нико из озбиљних међународних кругова и организација неће дозволити да се толеришу овакве ствари и омогућити да СДА превлада безбједносним сектором у овој земљи.

Посланик СНСД-а Драго Калабић рекао је да би вјероватно сценарио када је ријеч о Зупцу био могућ по моделу какав замишља Изетбеговић да је ово шеријатска држава.

 

Опширније прочитајте у штампаном или електронском издању "Гласа Српске"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана