Изетбеговић најавио рјешење за Мостар до краја године

Срна
Изетбеговић најавио рјешење за Мостар до краја године

Мостар - Лидер СДА Бакир Изетбеговић најавио је данас у Мостару могућност рјешавања питања неодржавања избора у Мостару до краја 2017. или до прољећа 2018. године у пакету са осталим спорним питањима из Изборног закона БиХ.

"Не бих да задајем неке пребрзе рокове. Имамо хрватске захтјеве када је ријеч о Изборном закону БиХ. Не можемо рјешавати само оно за што је заинтересована једна етничка група. Радићемо то у пакету. Искомбиноваћемо један добар пакет и завршити до краја ове године, а најдаље до прољећа 2018. године", рекао је Изетбеговић.


Он је нагласио да СДА никад није била на фону подјеле Мостара.

"СДА се борила за јединствен Мостар и за јединствену БиХ. Не знам уопште одакле такве флоскуле. Ми смо за равноправност Бошњака у Мостару и на томе ћемо истрајати", поручио је Изетбеговић.

Изетбеговић који је и бошњачки члан Предсједништва БиХ, предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић и премијер Федерације БиХ /ФБиХ/ Фадил Новалић састали су се данас у Мостару са представницима СДА са градског и кантоналног нивоа, те групом привредника.

Дошли смо видјети шта власт на градском, ентитетском и на нивоу БиХ може учинити заједно с привредницима да убрзамо економски опоравак овога дијела БиХ, рекао је Изетбеговић.

Премијер ФБиХ Фадил Новалић истакао је да је руководство СДА дошло у Мостар са представницима најјачих компанија, како би се видјело да ли могу инвестирати у Херцеговину.

"Покушаћемо да неким потпорним механизмима локалне власти и Владе ФБиХ приволимо компаније да овдје инвестирају", навео је Новалић.

Он је додао да се Влада јако труди да инвестира у Херцеговину, али да има проблема.

Русија нема дестабилизујућу политику према БиХ

Бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић изјавио је данас да Русија нема дестабилизујући утицај и деструктивну политику према БиХ.
Коментаришући изјаве замјеника помоћника америчког државног секретара за европска и евроазијска питања Хојта Брајана Јија да је очит утицај Русије на Балкану и да она подржава сецесионистичку реторику у БиХ и отцјепљење Републике Српске, Изетбеговић је рекао да таквог утицаја Русије у БиХ нема.

"Да једнострано подржавају православце на Балкану то је јасно, али да ће ићи дотле да нанесу штету Србима у БиХ и на Балкану и да их гурну у неке такве ствари, не бих рекао. Мислим да је чак обратно и да је /предсједник Републике Српске/ Милорад Додик дошао са промијењеном реториком из Москве и рекао да они неће ићи на отцјепљење", рекао је Изетбеговић новинарима у Мостару.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана