Izetbegović, Zvizdić: Spremnost za razgovore sa SNSD-om i Dodikom

Srna
Izetbegović, Zvizdić: Spremnost za razgovore sa SNSD-om i Dodikom

Sarajevo - Lider SDA Bakir Izetbegović rekao je danas da je spreman da razgovara sa svakim u BiH ko može uticati da stvari krenu nabolje, pa i s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

Izetbegović je pred početak sjednice Kolegijuma SDA, govoreći o najavama sastanka predstavnika SDA i SNSD-a, rekao da je sve počelo od napora zajedničkih prijatelja iz BiH i međunarodne zajednice da bude nađeno rješenje prilagođeno mehanizmu koordinacije koje bi bilo prihvatljivo i BiH i entitetima.


Izetbegović, koji je i predsjedavajući Predsjedništva BiH, rekao je da je svejedno da li će to biti riješeno telefonskim razgovorima, susretom predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Denisa Zvizdića i predsjednika Vlade Srpske Željke Cvijanović ili eventualno susretom stranaka.

Prema njegovim riječima, nema veze gdje će biti sastanak, da li u Sarajevu ili Banjaluci, "ali se bez potrebe prave komplikacije", prenose federalni mediji.

Izetbegović smatra da je pitanje mehanizma koordinacije blizu rješenja koje će biti prihvatljivo i za BiH i za entitete, ali da Dodik "kao da namjerno pravi atmosferu da do toga ne dođe".

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić, koji je prije nekoliko dana pomenuo mogućnost sastanka delegacija SDA i SNSD-a, rekao je da je i dalje opredijeljen za dijalog i razgovor, dodajući da bi do tog susreta moglo doći i do kraja ove sedmice.

"Smatram da bi bilo dobro rješavati sve probleme u paketu - i mehanizam koordinacije i kredit MMF-a i sva druga pitanja", istakao je Zvizdić.

On je napomenuo da se sa Cvijanovićevom nije lično čuo u vezi sa održavanjem sastanka SDA i SNSD-a, ali da su o ovom pitanju komunicirali njihovi kabineti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana