Izetbegović: Prekršio bih poslovnik da nisam sazvao sjednicu

Srna
Izetbegović: Prekršio bih poslovnik da nisam sazvao sjednicu

Sarajevo - Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović tvrdi da je današnju hitnu sjednicu ovog doma sazvao na inicijativu pet bošnjačkih delegata i da bi prekršio Poslovnik ovog doma da to nije uradio.

On je konstatovao da je BiH zbog neodržavanja današnje sjednice propustila rok koji joj je dat za imenovanje delegacije u Parlamentarnu skupštinu Savjeta Evrope.

Izetbegović je podsjetio da su sjednici prisustvovala petorica bošnjačkih delegata, ali da nije došao niti jedan delegat iz Kluba Srba i samo jedan /Zlatko Miletić, DF/ iz Kluba Hrvata.

On je ponovio da je od zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Nikole Špirića dobio pismo o kojem je navodi da je sjednica sazvana protivno Poslovniku, kao i akt Dragana Čovića, takođe zamjenika predsjedavajućeg Doma, koji tvrdi da je sjednica jednostrano sazvana.

"Prekršio bih Poslovnik da nisam ispunio uslove iz člana 58 Poslovnika koji me obavezuje da u roku od tri dana po pismu delegata za saziv sjednice to ne uradim", dodao je Izetbegović.

Rok za imenovanje delegacije za Parlamentarnu skupštinu Savjeta Evrope ističe sutra u 10.00 časova, nakon čega će BiH biti jedina članica bez svojih predstavnika u ovom tijelu. Na dnevnom redu prve hitne sjednice Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH bili su imenovanje članova Delegacije parlamenta BiH u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope, za šta rok ističe danas, te izbor članova stalnih komisija Doma naroda - Ustavnopravne komisije, Komisije za finansije i budžet i Komisije za spoljnu i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana