Изетбеговић: Посјета Николића прилика да му све казем у лице

Танјуг
Изетбеговић: Посјета Николића прилика да му све казем у лице

Сарајево - Бошњачки члан Предсједништва БиХ и лидер СДА Бакир Изетбеговић изјавио је да је предсједник Србије Томислав Николић добродошао у Сарајево кад год одлучи да дође, те да ће то бити прилика да му, како је рекао, у лице каже да све што ради и говори не доприноси изградњи добросусједских односа.

Изетбеговић је у интервјуу за сарајевски портал Фактор.ба рекао да је могао да одбије да прими Николића, али да није и да неће то учинити.

"Мислим да би његова посјета била прилика да му у лице кажем да све што ради и говори не доприноси изградњи добросусједских односа са државом БиХ на темељу међусобног уважавања и поштовања интереса и осјећања свих њених народа и грађана. Дакле, Николић је добро дошао у Сарајево кад год се одлучи да дође", рекао је Изетбеговић.

Упитан како коментарише изјаву предсједника РС Милорада Додика да сања Српске са Србијом, односно изјаву Николића да се „слаже са оним што брат Миле отворено говори", Изетбеговић каже:

"Додик, а с њим и Николић, ће морати да се помире са заједничком реалношћу, нарочито имајући у виду какве све злочине као хипотеку носи ентитет Република Српска и њени ратни кумови. Ентитет Република Српска нема ни моралних, ни историјских, нити правних аргумената за отцјепљење од БиХ. Може то покушати остварити само новим циклусом насиља, а тад је питање како би се то завршило".

Изетбеговић каже да је ријеч о провокацијама које ће се претворити у озбиљне пријетње ако не добију прави одговор, те да тај прави одговор није насједање на сваку провокацију.

"Прави одговор подразумијева затварање свих других пукотина и фронтова, и оних унутар СДА, и унутар бошњачког, и унутар босанског патриотског фронта, и бољу сарадњу са хрватском компонентом, прије свега у БиХ, али и у Хрватској, затим и са српском компонентом оличеном кроз Савез за промјене у БиХ, и са Александром Вучићем у Србији, агилнији наступ према међународном фактору, прије свега Бриселу и Вашингтону", навео је Изетбеговић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана