Izetbegović: Nema potrebe da idem u Banjaluku, sa Dodikom mogu sve dogovoriti telefonom ili mejlom

N1
Izetbegović: Nema potrebe da idem u Banjaluku, sa Dodikom mogu sve dogovoriti telefonom ili mejlom

Sarajevo – Bakir Izetbegović, predsjedavajući Predsjedništva BiH i lider SDA, rekao je da nema potrebe da putuje u Banjaluku na razgovor sa Miloradom Dodikom, predsjednikom RS i SNSD-a, jer sa njim sve može da riješi telefonom ili mejlom.

Kako je objasnio, sve je počelo od toga da se precizira sadržaj mehanizma koordinacije, gdje je, kako je Izetbegović rekao, neprihvatljivo da hiljade onih koji će biti involvirani - ne žele doći i razgovarati.

“Za stranu koju predstavlja Dodik je neprihvatljivo da se odluke donose bez njih. Tu smo tražili neki presjek i kompromis. Približili smo stavove, a onda se bez potrebe to iznijelo u javnost - gdje će se sjesti, na kojem nivou, kakav će biti sastanak. Ovo rješenje koje smo definisali kroz poruke prijatelja može biti prihvaćeno kroz telefonski razgovor, mejl ili na sastanku lidera", rekao je Izetbegović.

Dodao je da nikoga i ničim ne ucjenjuju, te da je aranžman sa MMF-om rađen na osnovu reformske agende.

“Koordinacijski mehanizam je potreban svakome u ovoj zemlji, tako i strani koju predstavljaju Dodik i Željka Cvijanović. Jako smo blizu onome što je prihvatljivo i što otvara mogućnosti svima", istakao je Izetbegović i naglasio da ne vidi potrebu da ide u Banjaluku u vezi ovakvih stvari. Izetbegović je kazao da je spreman razgovarati o svemu sa Dodikom, ali da on izaziva konflikte koji njemu pomažu da dobije glasove kod određenog dijela glasačkog tijela u RS.

"Ja sam spreman razgovarati o svemu sa Dodikom. Mislim da Dodik uporno izaziva konflikte koji njemu pomažu da kod određenog dijela glasačkog tijela u RS dobiva glasove. Ali, generalno nanosi štetu ne samo BiH, nego svakom građanu u RS. Ne vidim gdje je pozitivan ishod onoga što radi Dodik", poručio je Izetbegović.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana