Изетбеговић: Наредне седмице састанак СДА, СДП-а и ДФ-а о формирању власти

Глас Српске
Изетбеговић: Наредне седмице састанак СДА, СДП-а и ДФ-а о формирању власти

САРАЈЕВО - Представници Странке демократске акције (СДА), Социјалдемократске фронте (СДП) БиХ и Демократске фронте (ДФ) наредне седмице одржаће састанак на којем ће бити говора о формирању власти на нивоу државе БиХ и ентитета ФБиХ, потврдио је предсједник СДА Бакир Изетбеговић.

Он је у интервјуу за ТВ1 казао да ће се понуда СДА базирати на томе миру, стабилности, идеолошком помирење, реформама, НАТО путу и у коначници масовној изградњи.

“На тим састанцима СДА се неће понашати себично. Дакле, неће причати о неким фотељама и позицијама. Важно је да битне позиције узму компетентни људи који могу то да ураде”, рекао је Изетбеговић, преноси Клиџ.ба.

Потврдио је да ће састанак са делегацијом СДП-а бити одржан већ у уторак, а наредне седмице (понедјељак или сриједа) представници СДА сјешће за исти стол и са делегацијом ДФ-а.

Истакао је да је потребно дефинисати јасан програм који неће бити дифузан и у којем ће се јасно прецизирати шта ће се радити у наредне четири године.

“Потребно је да што више јаких странака буде у власти. А не оних који имају једног или два заступника. Наравно, и они су добродошли као и свако ко жели овој земљи добро. Што се тиче СДА, ми ћемо то раширити максимално па да имамо што мање оних који праве отпор. Дијелићемо власт да не би дијелили земљу”, казао је Изетбеговић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана