Изетбеговић: Ердоган је до сада урадио све што смо тражили од њега

faktor.ba
Изетбеговић: Ердоган је до сада урадио све што смо тражили од њега

Тешањ - Ердоган је до сада урадио све што смо тражили од њега. Ердоган буквално ништа није тражио. То је коректан човјек и Турска је коректна земља. Ми не смијемо таквог пријатеља изгубити, рекао је Бакир Изетбеговић, бошњачки члан Предсједништва БиХ.

Изетбеговић је на радном ручку у организацији Општинског одбора (СДА) Тешањ у просторијама Меџлиса Исламске заједнице Тешањ упознао присутне са актуелним односима БиХ са сусједним земљама и међународном заједницом те се осврнуо на присутне тезе, актуелизоване уочи посјете предсједнице Републике Хрватске Колинде Грабар-Китаровић Анкари, о његовом односу са турским предсједником Реџепом Тајипом Ердоганом, преноси Фактор.ба.

"Ја имам таквог пријатеља у Ердогану, а ви имате такву земљу као пријатеља. Он држи тај свој аманет према Алији. Није Алија њему оставио Босну у аманет, него му је оставио бригу за Босну у аманет. Обавезао га је да не заборави ову земљу. Све што сам до сада тражио, а то је тешко милијарде КМ, Турци су испунили", рекао је Изетбеговић.

Он је међу највећим политичким успјесима у блиској прошлости издвојио прилагођавање Споразума о стабилизацији и придруживању (ССП) те Механизам координације, што је помогло напретку БиХ на европском путу. Упркос проблемима у функсионирању коалиције, истакао је Изетбеговић, ствари се крећу у позитивном правцу.

"Усвојена су оба буџета, завршен је Упитник, Рурална стратегије, акцизе. Не би ништа од тога било да није СДА. Ако смо заиста у ових неколико година, од мог обећања о 100.000 радних мјеста, направили половину од тога. Ако смо милијарде КМ више прикупили директних и индиректних пореза. Ако су буџети у просјеку пет или шест посто већи него што су били прошле године. Ако је помак направљен у свим тим битним стварима, то треба људима казати те да схвате да имају ову странку на коју се могу ослонити" , казао је Изетбеговић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана