Izetbegović, Dolom: Nije dobra atmosfera u BiH

Izetbegović, Dolom: Nije dobra atmosfera u BiH 05.10.2017 17:00 | Srna

Sarajevo - Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović rekao je danas u Sarajevu da atmosfera u BiH nije dobra, da je čak i lošija nego što je objektivno stanje stvari.

"Očekujem da se stvori bolja atmosfera u BiH i bolja komunikacija, koja nedostaje u posljednje vrijeme među strankama koje pripadaju Evropskoj narodnoj stranci /ENS/", rekao je Izetbegović novinarima poslije radnog ručka članova Predsjedništva BiH sa predsjednikom ENS-a Džozefom Dolom.


Prema njegovim riječima, Dol je prepoznao lošu atmosferu u BiH, u kojoj ne žele da ostanu mladi ljudi, u kojoj je korupcija, loše obrazovanje.

Izetbegović očekuje Dolovu pomoć da se pronađe rješenje za problem izgradnje pelješkog mosta koje će "ići u susret i jednoj i drugoj strani".

Govoreći o izboru članova Predsjedništva BiH, Izetbegović je naglasio da je direktan izbor daleko bolji, mada on i njegova stranka ne bježe ni od indirektnog izbora.

"Direktan izbor uvijek je bolji jer narod izabere, a ne političari. Kod indirektnog izbora se može desiti da nemamo člana Predsjedništva. Ovako kako god dugo trajali pregovori o formiranju raznih nivoa vlasti, već sredinom novembra imamo glavu zemlje, formiranu i definisanu", naveo je Izetbegović.

Odgovarajući na pitanje da li bi moglo da dođe do odgađanja posjete BiH hrvatskog predsjednika Kolinde Grabar Kitarović, Izetbegović je rekao da nije o tome razmišljao i da u principu nije za to da se odgađaju posjete.

"One mogu da donesu iskren razgovor. Imamo mi šta reći gospođi Kitarović. Možda i nema dobre informacije. Možda je bolje da porazgovaramo", istakao je Izetbegović. /kraj/ne/vj/foto© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica