Изетбеговић, Долом: Није добра атмосфера у БиХ

Срна
Изетбеговић, Долом: Није добра атмосфера у БиХ

Сарајево - Бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић рекао је данас у Сарајеву да атмосфера у БиХ није добра, да је чак и лошија него што је објективно стање ствари.

"Очекујем да се створи боља атмосфера у БиХ и боља комуникација, која недостаје у посљедње вријеме међу странкама које припадају Европској народној странци /ЕНС/", рекао је Изетбеговић новинарима послије радног ручка чланова Предсједништва БиХ са предсједником ЕНС-а Џозефом Долом.


Према његовим ријечима, Дол је препознао лошу атмосферу у БиХ, у којој не желе да остану млади људи, у којој је корупција, лоше образовање.

Изетбеговић очекује Долову помоћ да се пронађе рјешење за проблем изградње пељешког моста које ће "ићи у сусрет и једној и другој страни".

Говорећи о избору чланова Предсједништва БиХ, Изетбеговић је нагласио да је директан избор далеко бољи, мада он и његова странка не бјеже ни од индиректног избора.

"Директан избор увијек је бољи јер народ изабере, а не политичари. Код индиректног избора се може десити да немамо члана Предсједништва. Овако како год дуго трајали преговори о формирању разних нивоа власти, већ средином новембра имамо главу земље, формирану и дефинисану", навео је Изетбеговић.

Одговарајући на питање да ли би могло да дође до одгађања посјете БиХ хрватског предсједника Колинде Грабар Китаровић, Изетбеговић је рекао да није о томе размишљао и да у принципу није за то да се одгађају посјете.

"Оне могу да донесу искрен разговор. Имамо ми шта рећи госпођи Китаровић. Можда и нема добре информације. Можда је боље да поразговарамо", истакао је Изетбеговић. /крај/не/вј/фото

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана