Изборна скупштина Прве СДС: Лукић и Вучуревић се договарају о позицијама

В. К.
Изборна скупштина Прве СДС: Лукић и Вучуревић се договарају о позицијама

Бањалука - Изборна скупштина Прве СДС, на којој ће бити изабрано руководство, неће бити одржана у суботу како је раније најављено, већ 10. септембра.

Оживљавање Прве СДС започела је група утемељивача СДС-а која је незадовољна односом актуелног страначког врха према њима и Српској. Изборна скупштина је првобитно требало да буде 19. августа у Бањалуци - симболично на празник Преображења Господњег.

Предсједник Координационог одбора за активирање Прве СДС Божидар Вучуревић нагласио је да је термин изборне скупштине помјерен за септембар из техничких разлога.

- Потребно је да завршимо још неке ствари. Осим тога, првобитни датум не одговара појединцима, а и субота је за многе радни дан тако да је добар дио изразио жељу да изборна скупштина буде одржана у недјељу и то смо на крају и испоштовали - рекао је Вучуревић који претендује на једну од кључних позиција у странци.

Његова жеља је позиција потпредсједника, а у том случају мјесто предсједника Прве СДС треба да припадне декану Правног факултета у Палама Радомиру Лукићу.

- Мој приједлог за предсједника странке је од почетка био да то буде уважени професор Лукић. Причали смо. Рекао сам му да хоћу да будем број два и да не бих прихватио да будем број један. Исто прича и он и још се нисмо договорили, али наћи ћемо начина - рекао је Вучуревић.

Лукић јуче није одговарао на телефонске позиве.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана