Изборна кампања почиње 2. септембра

Срна
Изборна кампања почиње 2. септембра

Сарајево - Изборна кампања у БиХ, као и непосредно обраћање политичких субјеката и емитовање плаћеног политичког оглашавања званично почиње 2. септембра и трајаће 30 дана, односно до локалних избора заказаних за 2. октобар, саопштено је данас из Регулаторне агенције за комуникације /РАК/.

Регулаторна агенција подсјећа медије на обавезу поштивања Поглавља 16 Изборног закона БиХ и Правилника о медијском представљању политичких субјеката од дана расписивања, 2. септембра, до дана одржавања локалних избора у БиХ 2. октобра.


Обавеза покривања изборних активности током избора односи се на све пружаоце аудио-визуелних медијских услуга и медијских услуга радија у БиХ, саопштено је из РАК-а.

РАК подсјећа да су пружаоци аудио-визуелних медијских услуга и медијских услуга радија обавезни да доставе Агенцији распоред планираних изборних програма најкасније седам дана прије почетка изборне кампање, као и важеће цјеновнике маркетиншких услуга најкасније 15 дана прије почетка изборне кампање.

Агенција подсјећа и да изборна ћутња важи за цијелу територију БиХ и све пружаоце аудио-визуелних медијских услуга и медијских услуга радија. Изборна ћутња почиње 24 часа прије отварања бирачких мјеста, односно 1. октобра у 7.00 часова и траје до њиховог затварања.

Правилник о медијском представљању политичких субјеката од дана расписивања до дана одржавања избора, као и Изборни закон БиХ, доступни су на веб- страници РАК-а /рак.ба/, а листа овјерених политичких субјеката за ове изборе може се наћи на веб-страници Централне изборне комисије БиХ /избори.ба/.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана