Избор Владе не занима опозицију

Свјетлана Шурлан
Избор Владе не занима опозицију

Бањалука - ПДП, НДП и СРС РС нису се јуче одазвали позиву предсједника РС Милорада Додика за консултације о именовању мандатара за састав Владе РС.

Тиме су се придружили СДС-у који је у уторак објавио да се неће појавити на консултацијама.

- Нећемо учествовати у консултацијама јер сматрамо да су оне бесмислене и неискрене. Због одбијања закључка у Народној скупштини РС да се аудио-материјал у коме се говори о наводној куповини посланика до краја истражи не желимо да дамо легитимитет процесу избора Владе - истакли су у ПДП-у.

НДП је саопштила да је позив на консултације сувишан и непотребан, а у СРС РС су истакли да се неће одазвати јер сматрају да коалиција СНСД-ДНС-СП није успјела легалним путем да окупи скупштинску већину.

Додик је оцијенио да недолазак представника одређених партија не умањује значај избора мандатара.

- Пропуштена је добра прилика да се разговара у оквиру институције предсједника РС не само о избору мандатара него и о свим аспектима политичких процеса у Српској. Опозиција је показала да има намјеру да даље дестабилизују и покушају умањити институционалну снагу РС - казао је Додик након консултација са представницима СНСД-а које је предводила међународни секретар странке Жељка Цвијановић.

Опширније прочитајте у штампаном или електронском издању "Гласа Српске"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана