Изабрано руководство демократског савеза “ДЕМОС”

ATV
Изабрано руководство демократског савеза “ДЕМОС”

На првој сједници Главног одбора Демократског савеза - Демос одржаној јуче у Бањалуци комплетирано је руководство странке на нивоу Републике. Изабран је замјеник предсједника, три потпредсједника и генерални секретар. Говорило се и о политичкој ситуацији у Републици Српскоју и БиХ.

“За замјеника предсједника изабрана је госпођа Споменка Стевановић из Зворника, за потпредсједника изабран је господин Милан Дакић из Бијељине, господин Споменко Стојановић из Фоче и господин Томо Прпош из Приједора. За генералног секретара изабран је један од наших најстаријих чланова, један од најмлађих људи унутар странке, иначе дипломирани правник, господин Боран Босанчић”, каже Недељко Чубриловић, предсједник ДЕМОС-а.

Предсједник странке каже да су направили политичку опцију на основама на којима су почели да се баве политиком, прије двадесетак година. Задовољство је њихово, кажу, што је већина људи остала у овој политичкој опцији.

“Имамо добру инфраструктуру већ сада на терену Широм Републике Српске и ја се надам да ће уз озбиљност људи, и та озбиљност гарантује заправо будући резултат на локалним изборима, а тек послије локалних избора моћи ћемо да констатујемо нашу стварну вриједност”, каже Чубриловић.

Оснивачка скупштина странке одржана је 22. децембра у Бањалуци. Тада је Чубриловић изабран за предсједника странке, а истог дана изабрани су Главни и Надзорни одбор странке и Статутарна комисија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана