Изабран нови општински одбор Општинског одбора Социјалистичке партије у Котор Варошу

Срна
Изабран нови општински одбор Општинског одбора Социјалистичке партије у Котор Варошу

Котор Варош - Предсједнику Општинског одбора Социјалистичке партије Котор Варош Предрагу Тешићу данас је на изборној конференцији потврђен нови четворогодишњи мандат на овој функцији.

Тешић је за нови мандат добио повејерење свих делегата. На изборној конференцији изабран је и нови Општински одбор Социјалистичке партије од 15 чланова.


Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић рекао је да је Општински одбор ове странке у Котор Варошу један од најорганизованијих и да показује значајан напредак и видљив ентузијазам.

"Прије двије године смо извршили темељну реконструкцију рада општинског одбора, а резултат тога је да имамо два одборника у локалном парламенту и дио смо скупштинске већине", нагласио је Ђокић.

Он је навео да је политика Социјалистичке партије усмјерена ка развоју и јачању економске политике Котор Вароша.

"Водимо политику социјалне правде и социјалне једнакости, његујемо ширину према свим грађанима, а захваљујући руководству партије у Котор Варошу постали смо политички бренд који сваког дана придобија све већу подршку грађана", закључио је Ђокић.

Он је навео да ће у новембру у Бањалуци бити одржан Осми конгрес СП-а на којем ће бити дефинисане програмске политике о свим важним темама за Републику Српску.

На данашњој изборној конференцији закључено је да је евидентан раст броја чланова, посебно жена и младих, као и да је до сљедећих избора неопходно појачати активности како би се остварили зацртани циљеви.

"Циљ нам је да на изборима 2018. године заједно са другим општинским одборима у Изборној јединици 3 остваримо два директна посланика", каже Тешић.

Изборној конференцији, осим 82 делегата и предсједника Социјалистичке партије Петра Ђокића, присуствовали су потпредсједник странке Живко Марјанац, члан Извршног одбора Миленко Савановић и предсједник Актива младих Андреа Дорић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана