Из странке искључен Ахметовић и још четири члана

Срна
Из странке искључен Ахметовић и још четири члана

Сарајево - Предсједништво Независног блока искључило је данас из странке Омера Шкаљу, Елмедина Володера, Садика Ахметовића, Маријану Шећибовић и Рефика Шећибовића.

Из Независног блока је саопштено да су наведени чланови дјеловали супротно Статуту и програму странке, као и других појединачних одлука које су донијели надлежни органи посебно приликом гласања у Парламенту Федерације БиХ, на сједници одржаној 9. јануара.

Наводи се да су искључени из странке дјеловали супротно закључцима и ставовима Предсједништва Независног блока, те у више наврата спроводили активности супротне Статуту странке, што је резултирало потписивањем документа којим се приступа новом политичком блоку, без консултација органа странке.

Искључени из странке су одбили и да потпишу кандидатске изјаве о одрицању минимално 20 одсто мјесечне плате у корист Фонда солидарности Независног блока за подршку стипендирања ученика и студената.

“Наведени чланови су својим понашањем, дјеловањем или поступањем нанијели штету интересима и угледу појединим тијелима и странци у цјелини, те су стога и искључени из чланства”, истичу из Независног блока.

У саоштењу се додаје да су на данашњој сједници Предсједништва, Клуба оснивача и Великог одбора Независног блока одбачени сви покушаји дестабилизације ове партије изнутра и извана, те потврђена опредијељеност новој политици и принципима на којима је настала странка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана