Иванић сматра да међународна заједница неће интервенисати

Срна
Иванић сматра да међународна заједница неће интервенисати

Бањалука - Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић сматра да међународна заједница неће интервенистати поводом писма предсједавајућег Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића у којем тражи да буде заустављено спровођење референдума о Дану Републике Српске 25. септембра.

"Међународна заједница неће то урадити, јер би њена интервенција значила причу према којој Канцеларија високог представника у БиХ /OHR/ поново треба да одлучује. OHR је ту фазу прошао", рекао је вечерас Срни Иванић.


Он је поручио да се у БиХ најбоље вратити договорима, те да је потребно схватити "да постоје дани који су нама свети, као и дани њима свети, које ми не покушавамо да забранимо".

Иванић је рекао да Изетбеговић својим писмом води своју политику како њему одговара и да измишља ствари којих нема.

"Најбоље би му било да није покренуо питање Дана Републике јер је морао бити свјестан да ће на то добити одговор", додао је Иванић.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић затражио је од Управног одбора Савјета за спровођење мира /PIC/ и високог представника за БиХ Валентина Инцка да буде заустављено спровођење референдума о Дану Републике Српске 25. септембра. /крај/нб/не/мсб

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана