Ivanić prenio Nikoliću poglede na pogoršane političke prilike u BiH

Srna
Ivanić prenio Nikoliću poglede na pogoršane političke prilike u BiH

Beograd - Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić prenio je danas u Beogradu predsjedniku Srbije Tomislavu Nikoliću poglede na dosta pogoršane političke prilike u BiH, posebno u posljednjih mjesec dana.

"Prenio sam poglede na dosta pogoršane političke prilike u BiH, posebno u posljednjih mjesec dana koje su počele nepotrebnom retorikom jednog broja vjerskih lidera i dijela političara, posebno iz Federacije BiH", rekao je Ivanić.

On je novinarima ispred Predsjedništva, nakon susreta sa Nikolićem, rekao da je takva atmosfera nastavljena preglasavanjem u vezi sa odlukom o popisu.

"Iznio sam danas svoje stavove na to i želio da informišem rukovodstvo Srbije, s obzirom na to da je Srbija jedan od garanata Dejtonskog sporazuma. Ako se to ne zaustavi, stvari idu u veoma lošem pravcu", upozorio je Ivanić.

On je dodao da tokom susreta sa predsjednikom Srbije nije bilo riječi o političkoj krizi u Srpskoj. "To je unutrašnja stvar i to je normalno. U Srpskoj postoje dva različita ekonomska i uopšte dva različita koncepta, ali nema razlika u pogledu uloge Republike Srpske u BiH", istakao je Ivanić.

Ivanić smatra da treba otvoriti diskusiju o javnom servisu i da će u tim uslovima opozicija "sjesti za sto i razgovarati".

"Ako se to ne želi, može se očekivati unutar Republike Srpske nastavak protesta i buran politički ambijent", rekao je Ivanić i dodao da predsjednik Republike Srpske i lider SNSD-a Milorad Dodik "treba da procijeni šta mu je činiti".

Ivanić je za najavljenu posjetu predsjednika Srbije Tomislava Nikolića Sarajevu izrazio uvjerenje da će proteći bez problema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana