Иванић пренио Николићу погледе на погоршане политичке прилике у БиХ

Срна
Иванић пренио Николићу погледе на погоршане политичке прилике у БиХ

Београд - Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић пренио је данас у Београду предсједнику Србије Томиславу Николићу погледе на доста погоршане политичке прилике у БиХ, посебно у посљедњих мјесец дана.

"Пренио сам погледе на доста погоршане политичке прилике у БиХ, посебно у посљедњих мјесец дана које су почеле непотребном реториком једног броја вјерских лидера и дијела политичара, посебно из Федерације БиХ", рекао је Иванић.

Он је новинарима испред Предсједништва, након сусрета са Николићем, рекао да је таква атмосфера настављена прегласавањем у вези са одлуком о попису.

"Изнио сам данас своје ставове на то и желио да информишем руководство Србије, с обзиром на то да је Србија један од гараната Дејтонског споразума. Ако се то не заустави, ствари иду у веома лошем правцу", упозорио је Иванић.

Он је додао да током сусрета са предсједником Србије није било ријечи о политичкој кризи у Српској. "То је унутрашња ствар и то је нормално. У Српској постоје два различита економска и уопште два различита концепта, али нема разлика у погледу улоге Републике Српске у БиХ", истакао је Иванић.

Иванић сматра да треба отворити дискусију о јавном сервису и да ће у тим условима опозиција "сјести за сто и разговарати".

"Ако се то не жели, може се очекивати унутар Републике Српске наставак протеста и буран политички амбијент", рекао је Иванић и додао да предсједник Републике Српске и лидер СНСД-а Милорад Додик "треба да процијени шта му је чинити".

Иванић је за најављену посјету предсједника Србије Томислава Николића Сарајеву изразио увјерење да ће протећи без проблема.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана