Ivanić: Zloupotreba institucije Predstavničkog doma

Srna
Ivanić: Zloupotreba institucije Predstavničkog doma

Sarajevo - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić rekao je Srni da je pismo 25 poslanika Predstavničkog doma parlamenta BiH generalnom sekretaru UN Ban Ki Munu u kome podržavaju britanski prijedlog rezolucije o Srebrenici zloupotreba institucije Predstavničkog doma.

"Mogli su reći da nešto šalju u svoje ime, a ne u ime Predstavničkog doma. To je pokazatelj koliko jedna grupa ljudi svoj pogled identifikuje sa BiH, što je potpuno neprihvatljivo", rekao je Ivanić.

On je dodao da će ovakvo pisanje samo biti dodatni argument stavu koji je ranije izrekao da skoro polovina stanovnika BiH ne podržava tu rezoluciju.

"Kada pogledate potpise vidi se da sam u svom pismu ambasadorima zemalja članica Savjeta bezbjednosti UN u vezi rezolucije o Srebrenici bio u pravu kada sam rekao da blizu polovine stanovnika BiH ne podržava rezoluciju. Od 42 poslanika, ovde imate potpise njih 25, dok 17 nije tu, od kojih je veliki broj iz Republike Srpske", naveo je Ivanić.

Prema njegovim riječima, sa druge strane vidi se nevjerovatna arogancija ovih poslanika koji potpisuju zaključke i govore o Predstavničkom domu, iako to ne važi za ovaj dom jer nije bilo nikakve većine za donošenje zaključaka. 

Britanski prijedlog rezolucije o Srebrenici podržava 25 poslanika Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, koji su o tome obavijestili generalnog sekretara UN Ban Ki Muna, saznaje Srna. 

Pismo i zaključke su potpisali poslanici SDP-a BiH Denis Bećirović, Mirsad Mešić, Saša Magazinović, SDA Šefik Džaferović, Asim Sarajlić, Šemsudin Mehmedović, Sadik Ahmetović, Safer Demirović, Amir Fazlić, Nermina Kapetanović, Hazim Rančić, Salko Sokolović, Senad Šepić. 

Osim njih, pismo su potpisali i poslanici DF-a Damir Bećirović, Maja Gasal Vražalica, Mensura Beganović, Željko Komšić, Hanka Vajzović, SBB-a Mirsad Đonlagić, Mirsad Isaković, Damir Arnaut, Fehim Škaljić, HDZ-a 1990 Dijana Zelenika, BPS-a Zaim Backović i A-SDA Jasmin Emrić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana