Ivanić: Uopšte nisam nezadovoljan zbog nedolaska pacolija

Srna
Ivanić: Uopšte nisam nezadovoljan zbog nedolaska pacolija

Banjaluka - Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić rekao je da, što se njega tiče, uopšte nije nezadovoljan što šef diplomatije samoproglašenog Kosova Bedžet Pacoli nije došao u Banjaluku na neformalni sastanak ministara inostranih poslova Procesa za saradnju u jugoistočnoj Evropi /SEECP/.

On je rekao da zemlja domaćin ima obavezu da pozove sve koji su članovi CEECP-a, podsjetivši da je Priština od 2014. godine članica ovog procesa uz saglasnost svih.


“Mislim da su dva poznanika predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i Bedžet Pacoli napravili jednu predstavu”, smatra Ivanić.

On je rekao novinarima u Banjaluci da mu je drago da se jedan ovakav skup održava u Banjaluci i da taj grad, kako kaže, polako, kao nikad ranije, postaje mjesto gdje se okupljaju ministri.

Komentarišući mogućnost da Predsjedništvo BiH u septembru donese odluku u vezi sa održavanjem vojne vježbe NATO-a na Manjači, Ivanić je rekao da treba sačekati da se vidi da li će uopšte biti takvog prijedloga.

“Sve dok ne bude prijedloga ne mogu o tome da govorim”, naveo je Ivanić.

U Banjaluci se danas održava neformalni sastanak ministara inostranih poslova Procesa za saradnju u jugoistočnoj Evropi /SEECP/, u okviru jednogodišnjeg predsjedavanja BiH ovom regionalnom inicijativom, a domaćin skupa je ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak.

Na skupu učestvuje i šef diplomatije Srbije Ivica Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana