Иванић: Унапређивати сарадњу са Кином у областима туризма, инфраструктуре, енергетике

Срна
Иванић: Унапређивати сарадњу са Кином у областима туризма, инфраструктуре, енергетике

Сарајево - Током сусрета члана Предсједништва БиХ Младена Иванића и делегације Кинеске политичке консултативне народне конференције данас је истакнут обострани интерес БиХ и Кине да се настави с унапређењем сарадње у областима туризма, инфраструктуре и енергетике, гдје је евидентан огроман потенцијал.

На састанку је изражено задовољство узлазном путањом развоја економских односа БиХ и Кине, нарочито у оквиру механизма "16 плус један", саопштено је из Предсједништва БиХ.


У разговору Иванића и делегације Кинеске политичке консултативне народне конференције, предвођене потпредсједником Мао Пеихуом, констатовано је да се политички односи између БиХ и Кине могу оцијенити као веома добри и без отворених питања.

Иванић је на почетку сусрета изразио задовољство посјетом високе делегације из пријатељске Кине, уз увјерење да ће она допринијети побољшању већ добрих билатералних односа.

Пеиху је захвалио за пријем и изразио наду да ће дубоке и традиционално пријатељске релације и сарадња наставити да се унапређују на свим пољима од заједничког интереса, наводи се у саопштењу.

Даље јачање свеукупних односа сматра се једним од спољнополитичких приоритета обје земље, закључено је на састанку којем је присуствовала и амбасадор Кине у БиХ Чен Бо.

У име предсједавајућег Предсједништва БиХ Драгана Човића састанку је присуствовао савјетник Тугомир Туљак, а у и уме члана Предсједништва Бакира Изетбеговића савјетник Дамир Џанко.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана