Иванић: Трибунал није дијелио правду, већ политику

Срна
Иванић: Трибунал није дијелио правду, већ политику

Сарајево - Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић рекао је поводом пресуде доживотног затвора генералу Ратку Младићу да се од Хашког трибунала, који је до ове пресуде Србима изрекао пет доживотних казни и укупно 758 година затвора, Хрватима 166 година, а Бошњацима свега 41,5 годину, ништа друго није могло ни очекивати.

„Када погледате све ове стотине година које су добили Срби и томе додате податак да је Хашки суд укупно за све злочине над Србима до сада изрекао свега 50 година затвора - то о овом суду довољно говори“, изјавио је Иванић Срни.


Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске рекао је да никако не треба одустати од подршке генералу Младићу и да му треба пружити максималну помоћ у жалбеном поступку.

Он је рекао да пресуда генералу Младићу показује да се наставља са негативним односом према Србима, као и да ће Хашки трибунал остати упамћен по томе да није дијелио правду, већ политику.

„Хашки трибунал је умјесто повјерења донио неповјерење, а умјесто помирења довешће до нових политичких сукоба“, упозорио је члан Предсједништва БиХ из Републике Српске.

Он је нагласио да Република Српска наставља да функционише и да остаје гарант опстанка српског народа у БиХ.

„Сви који у Сарајеву покушавају да Републику Српску доведу у питање у томе неће успјети. Српски народ има довољно инструмената да одбрани своју позицију и своје институције“, поручио је Иванић.

Првостепено вијеће Хашког трибунала осудило је данас некадашњег команданта Главног штаба Војске Републике Српске генерала Ратка Младића на доживотну казну затвора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана